Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningmarknadsföring & reklamPR & kommunikation

Trendspaning: Mindre kulturjournalistik – fler möjligheter?

måndag, 12 januari, 2015

pr_kultur_noje

Det är lätt att fastna i det negativa. Kulturredaktionen på bland annat SvD bantas, många av Sveriges kulturtidsskrifter har hotats av nedläggning, lokalredaktioner blir mindre och färre till antalet. Och räckvidden hos facebooksidor minskar markant för de som inte betalar.

Vad innebär det? Helt säkert blir det stora förändringar framöver för de som jobbar med kultur, nöje och besöksnäringar och vill nå ut med sina budskap. Men det handlar inte nödvändigtvis om att det blir sämre. Man kan vända på resonemanget också:

Det blir svårare för allmänheten att hitta bra tips om kulturevenemang och upplevelser, men begäret för kultur och upplevelser minskar inte. Vi vill fortfarande ha nyheter om bra konserter, utställningar, böcker, evenemang, platser att besöka, och så vidare. Och vi behöver hjälp att hitta den informationen. Någon behöver tillfredsställa det behovet.

Med andra ord: du som jobbar inom dessa områden kan rentav ha bättre möjligheter att nå ut nu, jämfört med förut. Om man jobbar på smarta sätt och vågar tänka nytt. Det är därför som vi har tagit fram kursen PR Kultur & nöjen för att visa på dessa nya möjligheter. Förutom ett traditionellt PR-arbete gentemot journalister, så går vi igenom olika sätt att prata direkt med sin publik. Och att bygga en bredare publik än man tidigare haft genom att hitta nya sammanhang och utnyttja spridningseffekter i sociala medier. Bland annat.

Låter det lockande? Läs mer på PR Kultur & nöjen och hör gärna av dig om du har några frågor.

Foto: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.