Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


kommunikation i offentlig sektorsociala medier

Facebookrapporten börjar ta form!

tisdag, 20 januari, 2015

fbrapport2

Ja, så här kan det se ut bakom kulisserna. Det är inte utan att man blir lite vimmelkantig ibland, men nu börjar bitarna falla på plats. Och det finns en hel del positiva resultat, jämfört med förra årets rapport:

  • Tillsammans har kommunernas sidor 71% fler gilla-markeringar
  • 18 nya kommunövergripande sidor har startats
  • 39 kommuner har åtminstone dubblerat antalet gillare
  • Två grannkommuner har mer än tiodubblat antalet gillare

Utöver statistiken så innehåller årets rapport fler intervjuer med kommunkommunikatörer. Vi pratar om hur man arbetar rent praktiskt med bland annat innehåll och ton, vilka svårigheter man ser och hur man hanterar Facebooks tillstrypta räckvidd. Eller har man inte märkt någon större skillnad…?

Nytt för i år är också att vi har en öppen enkät. Du som administrerar en kommunal sida på Facebook får gärna fylla i vår enkätundersökning (öppen t.om 26 januari) för att ge synpunkter, fakta och tankar från just din vardag.

Rapporten kommer att släppas i månadsskiftet februari/mars. Om du inte vill missa den så kan du skriva upp dig på vårt nyhetsbrev.

Foto: Kreafon. Se även vår kunskapsdag om rapporten, och vår lunchlåda om det perfekta innehållet 4 februari.

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.