Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningvarumärke & strategisk kommunikation

Varumärket och visionen

torsdag, 29 januari, 2015

lenaleigert

Jag (Lena) är vän av visioner som är inspirerande, motiverande och engagerande. Det är själva grejen med en vision, tycker jag.

En vision är ett önskat tillstånd, en drömbild, något att längta efter! Något som får medarbetarna (inte bara ledningsgruppen) att tänka ”Yes!”. Det som gör att man vill gå till jobbet, trots vissa dagar med surdegar och snett regn.

En vision ska locka till lust och handlingskraft! En vision är inte ett affärsmål eller verksamhetsmål som ska uppnås, uppfyllas och bockas av. Därmed inte sagt att affärsmål och verksamhetsmål är viktiga. De är mycket viktiga! Men av andra anledningar än visionen.

I vissa sammanhang formuleras väldigt långa visioner. Kanske för att göra väldigt många till lags. Kanske för att det hela ska bli mer politiskt korrekt. Dessa dokument brukar bli mångordiga och intetsägande. Få läser. Knappt någon kommer ihåg. Sådana visioner tycker jag är ganska meningslösa. Åtminstone som ”igångsättare”.

Kanske är man kommunikatör och varumärkesstrateg i en organisation som av en eller annan anledning måste dras med en vision som ingen läser eller lägger på minnet. Då är mitt tips att hitta en annan morot. Något som kan inspirera på riktigt, till skillnad från det tjugosidiga intetsägande visionsdokumentet. För medarbetarnas engagemang behövs för att utveckla ett starkt varumärke. Medarbetarna är ju både medskapare och ambassadörer.

En tänkbar möjlighet är att arbeta med varumärkeslöftet som en morot. ”Vi lovar våra besökare…..!” – och därför känner sig Kalle både motiverad, engagerad och stolt.

Om detta och lite till har vi pratat om idag, på första dagen av kursen Strategiskt varumärkesarbete. Och så har vi hunnit med att prata om olika typer av varumärken, varumärkeshierarki och arbetat med de viktigaste beståndsdelarna i en varumärkesplattform.

Intressant dag, full av nyttiga frågor och roliga diskussioner, ser fram emot imorgon!

Foto: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.