Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


PR & kommunikationsociala medier

PR-tips för kultur, nöje och turism. #2

fredag, 30 januari, 2015

187891963_630px

Tre snabba tips för dig som jobbar med kultur och nöjen och vill bli bättre på PR. Se även tidigare inlägg och även vår kurs PR Kultur & nöjen.

4. Försök att synas i nya sammanhang för att bredda er publik. Det är lätt att vara hemmablind och gå på rutin, men det finns ofta fler möjligheter att nå ut. Kanaler, hashtaggar, bloggar, nyhetsbrev, twittrare och facebooksidor – var hittar ni er framtida besökare?

5. Hjälp era besökare att prata om er i bild och text. Många museer är duktiga på att uppmuntra till kommunikation på t.ex Instagram genom att skapa fotomöjligheter och använda hashtaggar.

6. Skriv inte bara om vad ni själva gör. Tänk på vad era besökare är intresserade av, och skriv om det. Även om det inte är ni själva som gjort det. Ni känner till ert område väl, och kan välja ut godbitar till er publik.

Vill du lära dig mer? Läs mer om kursen PR Kultur & nöjen.

Bild: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.