Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningguider & tipsi göteborgsociala medier

Fyra tips för en bättre linkedInprofil

torsdag, 19 februari, 2015

linkedintips

Oavsett om du är jobbsökande, egenföretagare eller anställd är en bra och välbesökt linkedInprofil något positivt. Med hjälp av den kan du utveckla och utöka ditt nätverk. Du kan hitta nya vägar att göra affärer samt nya människor att göra affärer med. För att inte tala om hur mycket det kan underlätta för dig i ditt arbetssökande. Helt enkelt har du mycket att vinna på en bra profil, men vad bör man egentligen tänka på när det gäller innehållet i sin profil?

Vi har sammanställt fyra enkla tips på hur du kan göra för att få en bättre profil på LinkedIn

 • Skriv en sammanfattning
  Sammanfattningen är bland det första dina besökare möter när de kommer in på din profil. Här får du utrymme att med dina egna ord sälja in dig själv. Kom ihåg: skriv inte för långt! Bara för att du har 2000 ord till ditt förfogande innebär det inte att du behöver använda dem alla! Tänk snarare att du bara har 20 sekunder på dig att fånga besökarens intresse – vad vill du säga?
 • Gå med i grupper
  Vet du att det är fem gånger så stor chans att någon besöker din profil om du är med i och aktiv i grupper? Så är det, så gå därför med i grupper som är relevanta för din bransch/ditt yrke och var inte rädd för att kommentera inlägg eller göra egna.
 • Din profilbild
  Enligt statistik från LinkedIn får en profil med bild fler besökare än en profil utan, så välj en bild du kan stå för. Tänk likadant här som du gör när du väljer bild till ditt CV. Inga katter, inga drinkar eller roliga partyhattar – håll det på en professionell nivå.
 • Använd nyckelord
  För att fler ska hitta din profil är det viktigt att du använder dig av nyckelord. Detta är något du kan göra i din sammanfattning, men även i din titel och beskrivningarna av de olika rollerna du haft. Genom att göra detta ökar du sökbarheten och blir lättare att hitta vilket kan öka antalet besökare.

Vill du ha fler tips och idéer kring hur du kan dra nytta av LinkedIn, både som företag och i din yrkesroll? Den fjärde mars håller vi lunchlåda om just det. Läs mer och anmäl dig här.

Foto: Kreafon, bildarkiv

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.