Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

Vad är Facebook Business Manager?

måndag, 16 mars, 2015

facebookforbusiness

Vi får många frågor om Facebook Business Manager och tänkte reda ut några vanliga frågetecken kring tjänsten. Kostar den något, borde man byta till den och hur skiljer den sig från det vi har idag?

Facebook Business Manager är en kostnadsfri tjänst som gör det enklare att hålla isär privatliv och yrkesroll på Facebook, det vill säga sitt privata konto och företagssidor som man administrerar.

Framförallt underlättar Facebook Business Manager för organisationer och företag som har flera administratörer, sidor eller annonskonton. Det är till exempel Business Manager-kontot som kan kopplas till betalkort (för att annonsera och göra sponsrade inlägg) – inte varje person. Flera personer kan kopplas till samma Business Manager-konto och de olika personerna kan ha olika administratörsroller.

Att börja använda Business Manager är ingen stor omställning från hur du administrerar sidan idag. Alla funktioner finns kvar och layouten på sidan är identisk vilket gör det väldigt enkelt. Samtidigt kan man ju tycka att det är lite tråkigt att de inte kommit med några nyheter, men det är bara min (Hannas) privata åsikt.

Så hur skaffar man Facebook Business Manager? Det är enkelt, gör så här:

 1. Gå in här
 2. Logga in med ditt facebookkonto
 3. Välj vilken eller vilka företagssidor du vill koppla till ditt konto
 4. Klart

Du har nu ett Business Manager-konto och kan administrera företagets sida därifrån. Viktigt att veta innan man registrerar sig är att det inte går att ta bort kontot. Därför rekommenderar vi att ett företags Business Manager-konto startas av person som idag har yttersta ansvaret för företagets sociala medier, och sedan bjuder in övriga administratörer och inkluderar de sidor och annonskonton som ska ingå i Business Manager-kontot.

Vi återkommer med mer tips och råd kring Facebook Business Manager framöver!

Foto: Skärmdump, Facebook Business Manager

RELATERAT INNEHÅLL


4 kommentarer till “Vad är Facebook Business Manager?”

 1. Anna säger:

  Hej!

  Tack för tipset om Facebook Business Manager! Självklart ville jag testa detta och har nu registrerat mig och mina två kollegor. Men efter registreringen upptäckte jag att företagskontot inte längre finns kvar i min Facebook-app. När jag loggar in på min Facebook-app har jag tidigare kunnat växla mellan min privata Facebook och företagets Facebook-sida. Nu är företagssidan borta och jag vet inte hur jag ska kunna administrera sidan via mobilen?

  Vet ni något om detta?

  Vänliga hälsningar Anna

 2. Kreafon säger:

  Hej Anna! Vad roligt att ni kört igång! Det finns en app för att hantera sidorna som Sidor, så om du söker efter Facebook Sidor eller bara sidor så borde den dyka upp! Därifrån kan du administrera alla sidor du äger eller är administratör till. Lycka till!

 3. Malin säger:

  Hej,

  jag googlar runt på Facebook business manager och hamnade här. På min Facebook har det lagts till ett business manager konto, det står att jag skapat det den 20/8, men jag vet inte ens vad detta är. Antar att jag blivit hackad och jag undrar nu hur man tar bort detta? Det verkar inte finnas någon support på Facebook så jag hoppas på att ni kanske kan hjälpa mig hur jag ska gå tillväga.

  Med vänlig hälsning, Malin

 4. Kreafon säger:

  Hej Malin, det borde vara någon annan som skapat ett Facebook Business Manager-konto och lagt till dig som administratör. Är du med och driver någon sida på Facebook så fråga dina kollegor, så hoppas vi att det löser sig.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.