Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

Call to Action – Nya möjligheter på Facebook

torsdag, 19 mars, 2015

screenshot-www.facebook.com 2015-03-17 16-49-26

Har ni sett den nya lilla knappen på Facebook? “Call to action”-knappen som Facebook så fint kallar den. Den finns precis till vänster om gilla-knappen på omslagsfotot på din företagssida (se bilden ovan).

Denna lilla knapp kan du utforma nästan precis som du vill. Du väljer nämligen själv vad den ska heta och vart den kan leda. Du kan till exempel använda den som en Kontakta oss-knapp och länka direkt till ett formulär på hemsidan där kunder kan ta kontakt med dig. Du kan länka den direkt till ett filmklipp och då döpa den till Titta på filmklipp.

Så här gör du för att skapa din Call to action-knapp:

 1. Klicka på knappen
 2. Välj i rullistan vad du vill att den ska heta
 3. Ange webbplats dit den ska leda

Vi tycker det en bra knapp som man absolut ska använda! Med hjälp av den kan du enkelt leda vidare kunder och andra intressenter till så väl hemsida som webbshop. Så har du inte använt knappen än rekommenderar vi dig att ta dig en titt och sen fundera på hur just din verksamhet får ut maximalt av denna lilla knapp.

Lycka till!

PS. Den 1 april (inget aprilskämt!) håller vi Lunchlåda om Facebook på vårt kontor här i Göteborg. En och en halvtimmes effektiv föreläsning om nyheter, möjligheter och utmaningar med Facebook. Missa inte det! Anmäl dig och läs mer här.

PS 2. Du har väl inte missat Kreafon på Facebook?

RELATERAT INNEHÅLL


4 kommentarer till “Call to Action – Nya möjligheter på Facebook”

 1. Ida säger:

  Kan det vara så att alla inte har fått den funktionen än? Jag har den nämligen inte på min företagssida.

 2. Kreafon säger:

  Hej! Så kan det ju vara, ibland testar ju Facebook vissa nya funktioner innan de släpper dem för alla. Jag (Hanna) har dock tillgång till den funktionen på alla sidor jag administrerar, men som sagt – det är mycket möjligt att det är så! Väntar du lite så borde den komma! :)

 3. Eva Lindeberg säger:

  Jag har den men valde “köp nu” och vill ändra till “gilla” men kan inte lista ut hur man gör det?! Känner jag hellre vill ha likes för spridningen…

 4. Kreafon säger:

  Hej! Det går inte att ändra call to action-knappen till en gilla-knapp, utan de alternativ du har är de du får i menyn när du går in för att skapa knappen. Lycka till!

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.