Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


kommunikation i offentlig sektorsociala medier

Nu släpps Kommunen på Facebook 2015!

onsdag, 25 mars, 2015

Infografik, Kommunen på Facebook 2015

Idag släpper vi för tredje året i rad rapporten Kommunen på Facebook. Det är glada nyheter för Sveriges kommuner! Engagemanget har ökat med 63 procent, och antalet gillare har stigit med hela 71 procent för alla kommunövergripande sidor. Bra jobbat!

Gå till kreafonbutiken.se för att beställa hela rapporten, läsa en kostnadsfri sammanfattning eller beställa affischer med infografik.

Karlstad ligger återigen i topp vad gäller antal gillare, och Linköping och Norrköping har klättrat rejält under året. Huddinge, Solna och Strängnäs växer snabbt för andra året i rad.

Vad gäller medborgarkontakt så är de norrländska kommunerna starka i år igen, och vi har intervjuat kommunikatörerna om deras framgångar i rapporten.

Engagemanget hos sidorna har som sagt ökat kraftigt, och vi gratulerar Malmö till förstaplatsen! Vi kan också se tre bekanta namn från toppen förra året: Övertorneå, Halmstad och Karlstad.

Årets rapport har även nya avsnitt. De handlar om det praktiska arbetet med tonalitet, innehåll och dialog. De grundar sig i intervjuer och webbenkäter som vi gjort inför rapporten, i diskussioner under förra årets kunskapsdag, och i vårt eget arbete med kommuners sociala medier.

De utförliga texterna finns i den tryckta versionen. Där pratas bland annat om utmaningarna kring Facebooks förändringar. Hur mycket lättsamt innehåll postar man för att få fart på sidan? På vilka sätt jobbar man med tonaliteten, och hur förhåller det sig till hemsidan? Finns det andra kanaler som funkar bättre än Facebook vad gäller räckvidden?

Vi hoppas att rapporten faller dig i smaken och ger inspiration inför framtiden! Kom gärna till vår kunskapsdag om du vill diskutera mer och lära dig av kollegor från andra kommuner.

Relaterade länkar:

Bild: Kreafon. Finns som affisch här.

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.