Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


varumärke & strategisk kommunikation

Strategiska strategifunderingar

torsdag, 26 mars, 2015

strategi

Strategi. Varumärkesstrategi, kommunikationsstrategi, sociala medier-strategi, digital strategi… Det är så populärt med strategi nuförtiden!

Och det gäller inte bara kommunikationsbranschen. Nuförtiden finns ju till exempel strategisk forskning, strategisk it, strategisk samverkan, strategisk rekrytering, strategisk ekonomi, strategisk SEO och strategisk kompetensförsörjning. Man kan vara strategisk inköpare, marknadsstrateg, utvecklingsstrateg, turismstrateg, avfallsstrateg och en himla massa annat -strateg.

Men varför detta strategibehov överallt? Eller är det helt enkelt ett missbruk av ordet strategi? Om inte redan så finns stor risk för att ordet urvattnas på samma vis som till exempel ”kvalitet” och ”kreativitet”. Ord som används av många, men ofta utan särskilt mycket eftertanke. I så fall kommer det strax att behövas ett nytt ord som liksom kan vara strategistrategiskt. Och när alla är strateger behövs det en benämning för dem som sticker ut. Überstrateger? Masterstrateger? Strategistrateger? :)

Och vad betyder det egentligen? Strategi? Vad ÄR en strategi? Till en början brukar det bli relativt tyst när jag (Lena) slänger ut den frågan på mina föreläsningar och workshops. Sen mumlas det. Sedan kommer diskussionerna igång. Och det är så intressant att ett och samma ord kan användas på så många olika sätt, och ha så olika innebörd för olika personer.

…sa kommunikationsstrategen på den strategiska kommunikationsbyrån :)

Foto: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.