Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

Nu fungerar hashtaggen annorlunda

tisdag, 31 mars, 2015

whplisten

I helgen har hashtaggen #whplisten använts flitigt på Instagram. Det är Instagram själva som tagit fram taggen Weekend Hashtag Project där användarna kan vara kreativa och berätta vad de vill. Och i helgen kan man säga att användarna tog över taggen helt och hållet.

Det är nämligen så att Instagram har ändrat hur hashtaggen ska fungera. Förut kunde man “väcka liv” i en gammal bild genom att lägga till en ny hashtagg, t.ex #socialamedier. Då visades bilden först i flödet när någon tittade på taggen #socialamedier. Detta är nu inte längre möjligt. Idag hamnar bilden lika långt ner i flödet oavsett om du lägger till en ny hashtagg eller inte.

Det har väckt stor uppmärksamhet och användare världen över har i helgen använt Instagrams egen hashtag #whplisten med förhoppning att få Instagram att lyssna och ändra tillbaka till hur det var tidigare. Flödet uppdateras fortfarande, dels med bilder i projektet men även en hel del bilder med uppmaningar till Instagram. Kika här om du är nyfiken.

Bild: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


3 kommentarer till “Nu fungerar hashtaggen annorlunda”

 1. Anonym säger:

  Hej!
  Jag undrar vad det är för fel när jag “hashtaggar” mina bilder med olika ord tex. orchid och klickar sen på ordet när jag vill se andras bilder och gilla dom, så kommer det fram bara några bilder och sen är det tvärstopp? Tidigare gick det att scrolla hur långt neråt som helst.
  Med vänliga hälsningar Anitta Kallioinen

 2. Kreafon säger:

  Hej Anitta

  Det låter som ett tillfälligt problem, eller är det fortfarande likadant? Vi vet tyvärr inte vad det kan vara för fel.

 3. Förändringar i flödet på Instagram - Anna Hellqvist säger:

  […] Kreafonbloggen om hashtaggen #whplisten […]

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.