Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


övrigt

Påskägg som du aldrig sett dem förr

torsdag, 2 april, 2015

gladpask_blogg

Påskägg är inte bara saker man kan äta. Det är också namnet på gömda funktioner på webben och i appar. Det kan handla om till exempel ett gömt spel, ett dolt meddelande eller någon oväntad funktion. Visste du till exempel att det finns ett bilspel i Excel?

Fler exempel på “digitala påskägg”:

  • Gå till google.se, sök på do a barrel roll och tryck på enter. Då snurrar skärmen ett varv!
  • På YouTube kan man spela det gamla hederliga spelet Masken (Nibbles) om man använder Internet Explorer. Pausa en video och tryck på pil ner. Håll nere knappen och tryck sedan pil upp, så börjar spelet. Verkar inte funka alltid, men håll tummarna!
  • I Firefox kan du skriva about:robots i adressfältet, så får du dig en lektion om robotar.
  • Du kan få skämt upplästa för dig av Mac OS. Öppna systeminställningar och välj Speech pane. Där slår du på Speakable Items och Speak Back Text. Sedan säger du till datorn “Tell me a joke” och så kan du luta dig tillbaka. Datorn säger till dig när det är dags att återgå till arbetet. :)

Ännu fler exempel finns i en äldre bloggpost om påskägg. Glad påsk!

Bild: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.