Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


kommunikation i offentlig sektorsociala medier

Ny studie av kommunen på Facebook

tisdag, 21 april, 2015

Think76800027_630px

Förra veckan publicerade SKL en studie av kommunerna på Facebook som har flera likheter med vår rapport Kommunen på Facebook 2015. Det är inte första facebookstudien som SKL gör. Redan 2010 gjordes en enkätundersökning som vi hänvisade till i vår första rapport, Kommunen på Facebook 2013.

SKL:s nya undersökning listar alla kommunala sidor. Man har räknat antal gillare och tittat på innehållet för några av de mest gillade sidorna.

SKL visar att 95 procent av kommunerna använder Facebook på något sätt, om så bara för en enskild verksamhet (som t.ex ett bibliotek). Precis som vår rapport visar SKL att drygt 70 procent av kommunerna har en övergripande sida för hela organisationen. Att de kommer fram till 214 sidor när vi kom fram till 210 kan bero på att man räknar annorlunda eller att det tillkommit fler sidor sedan januari.

Utifrån ett tiotal sidor diskuterar SKL vilken typ av inlägg som är mest populärt under mars månad. Där har vi istället valt att intervjua kommunikatörerna för att diskutera strategi, produktion, spridning, dialog, och så vidare. Det kan du läsa mer om i vår rapport eller så kan du komma till vår kunskapsdag Framtidens Facebook för Kommunen 24 april.

Bild: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.