Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningi göteborgsociala medier

Lyckad kunskapsdag på Världskulturmuseet

måndag, 27 april, 2015

kunskapsdagen15_6

kunskapsdag15_1

kunskapsdag15_3

För andra året i rad höll vi kunskapsdag på Världskulturmuseet. Och vilken dag det blev! Roligt att se så många kommuner representerade och glädjande att höra sorlet under diskussionsövningarna.

Anders från Kreafon berättade om rapporten Kommunen på Facebook och gav tips och råd utifrån webbenkäter och intervjuer som gjorts till rapporten. Bland annat pratade han om att hitta sin balans mellan ”hårt och mjukt” innehåll och gav tips inför framtiden med tanke på Facebooks förändringar.

Linda Nordgren berättade om hur Malmö Stad ser på och arbetar med sociala medier. Där använder man gärna många kanaler för att ge invånarna möjlighet att följa det man vill. Hon pratade också om hur engagemang inte alltid är något positivt, och att Malmös höga siffror i rapporten delvis kan bero på ”haters”.

Teo Zetterman berättade om Solna och hur man går från information till samhällsnytta. Han visade hur ett inlägg om spadar på dagis blev en riksnyhet och inlägget sågs av en halv miljon på Facebook. Därefter visade han hur ett inlägg om familjehem gjorde att man fick mångdubbelt fler ansökningar till kommunen. Tack vare spridning på Facebook.

Under dagen hade vi diskussioner i smågrupper. Sorlet och engagemanget var på topp. Och det är ett mycket gott tecken när det är svårt att avbryta!

Lena från Kreafon pratade om innehållsstrategi i sociala medier, och många gillade resonemanget om att prata ”publik” istället för ”målgrupp”. Hon pratade även kort om andra resonemang från den nya boken som t.ex temamodell och publiceringsschema.

Niina Jurvelin berättade om hur Göteborgs Stad arbetar med kundtjänst i sociala medier, och om att hantera utmaningar i praktiken. Efter en lång förberedelse satte man igång, och fick oväntat många svåra frågor delvis på grund av politiska kontroverser. Intressant att höra hur utbildningen i organisationen gick till.

Stort tack till alla deltagare, föreläsare och alla andra som på något sätt varit delaktiga i denna helt fantastiska dag! Vi ser redan fram emot nästa kunskapsdag :)

Foto: Per Kårehed

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.