Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

Nytt annonsformat på Instagram

måndag, 27 april, 2015

För några veckor sedan presenterade Instagram ett nytt annonsformat som ska ge möjlighet att visa flera bilder på samma gång, istället för bara en åt gången.

De kallar formatet Carousel Ads och upplägget är enkelt. Istället för att bara lägga upp en bild så gör man ett slags bildspel. Under dessa bilder kommer det även finnas en Läs mer-knapp som så vitt jag (Hanna) förstår kommer att kunna länka direkt till en webbsida.

Än så länge testas detta format på ett fåtal företag men förhoppningen är att den inom kort kommer släppas för allmänheten. Det som känns kul och spännande med formatet är att på ett mycket mer direkt sätt kunna driva in trafik från Instagram till sin egen hemsida. Än så länge är det oklart om tjänsten kommer vara kostnadsfri eller inte.

Video: från Instagram på Vimeo

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.