Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

Instagram för surfplattan

tisdag, 2 juni, 2015

instagram_surfplatta

Instagram växer så det knakar och blir allt populärare, inte minst i Sverige. Jag (Hanna) som är snudd på Instagram-beroende laddade hem appen till min surfplatta men insåg snabbt att appen inte är optimerad för det formatet. Appen täcker inte hela skärmen och bilderna är lite pixliga. Därför bestämde jag mig för att se vad för andra appar man kan använda sig av.

  1. Padgram/Phonegram (iPhone och Android)
    Appen i sig är snygg och enkel. Du har ett stort flöde med alla du följer samt en enkel meny till vänster. Ett minus är att man inte kan se notifikationer. Appen är kostnadsfri men går att uppgradera. I den uppgraderade versionen kan du bland annat följa hashtaggar, administrera flera konton samtidigt och dölja användare.
  2. Instapad (iPad och Android)
    För att den här appen ska vara ett alternativ behöver man betala pengar. Den kostnadsfria varianten är oerhört begränsad. Man får ett flöde som inte alls består av de du följer. Om du betalar för att få Instapic Pro så får du alla funktioner som du har på vanliga Instagram.
  3. Instapics (iPad)
    Instapics är i formspråket och upplägget väldigt lik Instagram. Enkel med hög bildkvalitet och bra anpassning till skärmen. Däremot har appen ingen sökfunktion och du kan inte heller gå in på en användares profil genom dess bilder. Däremot kan du klicka in dig på både hashtaggar och användare som nämns i bildtexten. Appen är kostnadsfri, men det finns en betalversion.

Gemensamt för alla apparna är att du inte kan publicera bilder genom dem. Vill du lägga ut en bild måste du ladda hem Instagram.

Slutsatsen av mitt lilla test är att det inte finns någon optimal app för Instagram till surfplattan, inte ens Instagram själva har tagit fram en. Vill man först och främst titta på bilder via surfplattan så tycker jag att Padgram/Phonegram är lättast och snyggast.

Ps. Testet är utfört på en iPad och vi vet tyvärr inte hur bra apparna fungerar på Android.

Foto: Bildarkiv, Kreafon.

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.