Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningPR & kommunikation

Lyckad kurs om PR för kultur och nöje

tisdag, 2 juni, 2015

bloggpost_pr

Förra veckan höll vi tvådagarskursen PR Kultur & Nöjen där vi pratade om att öka publiciteten och stärka varumärket med hjälp av PR. Ett väldigt brett område som skulle behöva många timmar, men på två dagar fick vi med det allra viktigaste.

Traditionella metoder som pressmeddelanden och debattartiklar inledde första dagen, där vi pratade om hur man får debattartiklar publicerade och vikten av att ha ordentliga krokar så att andra ser värdet i det man gör. Där finns många ledtrådar till hur man lyckas med PR även i nya kanaler.

PR-arbete i egna kanaler – och till viss del content marketing – fick stort utrymme under kursen. Bland annat handlade det om hur man som kulturverksamhet kan ta vara på allt det innehåll som redan finns i form av berättelser, klipparkiv och kunskap. Vi diskuterade frågor som om man ska jobba med flera eller färre kanaler, hur man kan spetsa till innehållet, tonalitet, hur man tar vara på besökarna, och såklart syfte och mål.

Vi gick igenom några få men viktiga modeller för spridningseffekter, innehåll och planering av kanaler. Framför allt gjorde vi många övningar, och efter kursen fick alla fick med sig ett välfyllt papper för just deras verksamhet.

Några röster om kursen:

Jag tar med mig modellerna och kommer använda dem till våra sociala kanaler. Dessutom har jag fått bra tips om innehåll och verkligen blivit påmind om att man måste tänka utifrån och in!
– Ansvarig för digital kommunikation, större musikverksamhet

Nu har vi fått argument för att rensa upp vårt arbetsschema, prioritera samt arbeta mer strategiskt. Jag har även argument för att man måste se sociala medier som en arbetsuppgift och inte som något man sköter vid sidan av. Man behöver göra det på riktigt!
– Kommunikatör i kommunal kulturförvaltning

I höst håller vi Praktisk PR som riktar sig till alla typer av verksamheter. Kanske känner du redan nu att du borde uppdatera PR-arbetet hos er? Anmäl dig före midsommar så får du 25 procent rabatt!

Bild: Kreafon. Är du intresserad av en kulturspecifik PR-kurs? Just nu har vi inga spikade datum, men hör av dig till oss så håller vi dig uppdaterad.

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.