Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


sociala medier

Vad är Periscope?

onsdag, 3 juni, 2015

app_Periscope

Periscope är en ny app för att sända och se på livevideo med en smartphone. I USA har den snabbt blivit populär och fick 1 miljon nya användare på 10 dagar. Det beror delvis på att det är Twitter som äger appen, som har utnyttjat sin makt för att gå om den tidigare så omtalade streaming-appen Meerkat.

Det finns fler andra tjänster för att streama video. YouTube Live har funnits ett tag, och Twitch är ett populärt verktyg för att visa sin skärm för andra (extremt populärt bland spelare). Bambuser och UStream har funnits ännu längre.

Det som talar för Periscope är att det är lättanvänt – du behöver i princip bara trycka på en knapp för att komma igång – och att det ägs av Twitter. Då finns det uppenbarligen budget för att se till att appen används av kändisar i TV, till exempel. Och då är snöbollen i rullning.

Kanske ligger Periscope mer rätt i tiden än vad t.ex Bambuser gjorde när det lanserades redan 2007. Det kan vara så att vi är mer redo för live-streamad video nu. Periscope själva lyfter fram saker som konstauktioner, demonstrationer och sport medan kritikerna påpekar att folk kan t.ex direktsända en TV-seriepremiär (vilket de också gjort), och man pratar givetvis också om integritetsproblemen.

Helt uppenbart är att Periscope kommer att vara stort i USA framöver, men hur det blir i Sverige återstår att se.

Bild: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.