Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

Schemalägga på Instagram

fredag, 5 juni, 2015

blogg_instagram

Med många sociala medier är det enkelt att schemalägga inlägg automatiskt. Facebook låter dig göra det direkt, och med Twitter så finns till exempel Tweetdeck. Många tror att det inte går på Instagram, men det gör det faktiskt. Här är några exempal på appar som du kan använda:

 1. Latergramme (iPhone och Android)
  Med den här appen kan du schemalägga dina poster och få en notis i mobilen när det är dags att publicera. Du får sedan manuellt gå in och publicera bilden. Inte lika smidigt som att det sköts automatiskt, men appen är kostnadsfri och ger dig en bra översikt med ett schema för kommande poster.
 2. Schedugram (sköts via datorn)
  Den här appen låter dig sköta all publicering på Instagram via datorn. Du kan schemalägga inlägg, redigera bilder och videos samt sköta flera olika konton samtidigt. Schedugram kostar några hundralappar i månaden, beroende på hur många följare du har.
 3. Takeoff (iPhone och Android)
  Denna app liknar Latergramme och kräver även denna att du publicerar inläggen själv. Du kan välja tiden själv eller låta Takeoff räkna ut när bästa tiden är. I appen får du dessutom förslag på hashtaggar som passar din post, även om de inte alltid känns helt relevanta. Så det kan vara bra att rensa bort några innan du publicera. Appen är kostnadsfri.
 4. Onlypult (sköts via datorn)
  Onlypult liknar Schedugram och postar dina bilder automatiskt. Verktyget används från datorn och du kan lägga till fler än ett konto. Dessutom kan ni vara flera användare, men allt beror lite på vilket abonnemang du skaffar. Priserna ligger från cirka 99 kronor i månaden.

Men vilken ska man välja? För det första bör du fundera på varför du vill schemalägga inlägg. Handlar det om att göra snabba kampanjer eller mer för att hålla igång ett stadigt flöde med inlägg? Sedan kan du fundera på om du vill instagramma med datorn eller mobilen, och om det är viktigt att kunna sköta flera konton samtidigt.

Oavsett vilken app du väljer så kom ihåg att allt inte sköts automatiskt. Du måste fortfarande ha uppsikt över kommentarer och finnas till hands för snabba frågor. Särskilt om du jobbar med snabba och tidsintensiva kampanjer.

Bild: Bildarkiv, Kreafon

inspo_butiken

RELATERAT INNEHÅLL


5 kommentarer till “Schemalägga på Instagram”

 1. Jonas säger:

  Lite av tjusningen med Instagram tycker i alla fall jag är tanken på att inläggen typ sker i realtid!

  Men man kan såklart inte glömma taktiken hemma heller :)

  Är inte grundregeln att posta omkring 5-6-snåret på eftermiddagen i så fall?

 2. Kreafon säger:

  Hej Jonas

  Bästa tidpunkt beror på dina följare, så det kan se väldigt olika ut från konto till konto. Visst är det många som kollar efter jobbet, men också på morgonen, under fikat, efter man lagt barnen, innan man somnar, osv. Bra att testa sig fram, helt enkelt. :)

 3. Andreas säger:

  Det här var precis vad jag sökte! Perfekt för mig som företagare när jag vill ha ett jämnt flöde på mina socmedier. Tackar och bockar.

 4. Kreafon säger:

  Kul att höra Andreas!

 5. Malika säger:

  Hej!
  Heter Takeoff fortfarande Takeoff? hittar inte den på App Store!

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.