Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

Appar för bilder och Instagram

onsdag, 17 juni, 2015

appar_instagram

Vi fortsätter att prata appar till Instagram (se även här). Denna gången har vi testat appar som hjälper dig att få mer variation på bildmaterialet med hjälp av collage, bildspel och text. Här är fyra kostnadsfria appar som passar utmärkt för detta!

Squarready (eller SquareIt för Android)
Med den här appen slipper du beskära bilder för att passa i Instagrams kvadratiska format. Appen fyller på med tomrum så att hela bilden kan visas. När du valt hur du vill placera bilden kan du smidigt publicera den direkt på Instagram eller spara ner den på telefonen för att publicera senare.

PicFrame (iPhone och Android)
Det finns uppsjö av collage-appar men jag (Hanna) har fastnat för den här. Den är enkel, ren och tillåter dig att anpassa utseendet själv. Du väljer färg, form och stil och kan lägga text rakt på bilderna i appen. Smidigt och enkelt.

Flipagram (iPhone och Android)
Flipagram gör bildspel till Instagram. Du väljer själv hur många bilder du vill ha med och hur långt du vill att bildspelet ska vara (inom Instagrams maxgräns på 15 sekunder). Det går även att lägga på filter, text och musik.

Text2pic (iPhone)
Om du vill skriva text på en bild direkt i telefonen så fungerar appen Text2pic bra. Du väljer själv typsnitt, färg, storlek och placering. Dessutom kan du använda den här appen om du vill lägga till musik eller spela in ett litet meddelande till bilden du publicerar.

Med dessa fyra appar tror vi att ni kan skapa ett ännu mer intressant och varierat innehåll på Instagram. Lycka till!

Foto: Bildarkiv, Kreafon.

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.