Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

Snapchat växer sig allt större i Sverige

fredag, 26 juni, 2015

snapchat

Snapchat, den snabba bildappen, som har funnits sen 2011 har nu börjat ta ordentlig fart i Sverige. Snapchat är den tionde mest nedladdade gratis-appen i App Store och enligt Global Webindex är svenska ungdomar de tredje mest aktiva efter England och Irland, som toppar listan. Så vad händer på Snapchat?

Tidigt i våras lanserade Snapchat nya funktionen Discover. Där finns snabba nyheter i form av bilder, film och text som du får från större nyhetsredaktioner som CNN, MTV, Yahoo News och Daily Mail. Som användare väljer man inte vilka medier man vill se, utan de betalar Snapchat för att finnas där.

Om man som företag eller organisation står i begrepp att börja använda Snapchat så kan det vara bra att ha koll på funktionen Stories. Stories lanserades 2013 och fungerar som ett flöde av det du publicerar. När du tar en bild eller gör en video kan du helt enkelt välja att publicera den som en story. Den är då synlig i 24 timmar och tillgänglig för antingen alla dina vänner eller alla som följer dig. Vilka den syns för ställer du in under Inställningar.

Hur hittar folk en på Snapchat? Det är lite klurigt. Eftersom kommunikationen på Snapchat sker mellan vänner ännu mer än i andra sociala medier, så kan det vara svårt för företag och organisationer att hitta sin roll. Till skillnad från till exempel Instagram så kan man inte heller använda hashtaggar för att folk ska hitta ens konto. Det enda man egentligen kan göra är att sprida informationen om att man finns på Snapchat i sina andra kanaler. Tala helt enkelt om vad du heter och varför man ska följa dig på Snapchat. Sen är det bara att uppdatera, vara aktiv och använda stories och så kommer följarna komma.

Än så länge används Snapchat främst av unga men så har många sociala medier börjat förut. Vi följer utvecklingen med spänning, för snart kommer det säkert vara populärt bland oss gamlingar också. :)

Bild: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.