Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


forskning, undersökning, statistiksociala medier

Vem är populäraste svensken på Facebook?

onsdag, 12 augusti, 2015

tumme 167426922

Inte är det Zlatan. Inte är det Avicii. Det är inte PewDiePie, och inte ABBA. Nej, den största svensken på Facebook just nu är Maher Zain, med nästan 25 miljoner gillare. Det är några miljoner fler likes än vad Zlatan har, som kommer på andra plats. Avicii kommer på tredje plats med knappt 19 miljoner gillare.

Inte hört talas om Maher? Han är en artist och låtskrivare som sålt platina många gånger om i länder som Malaysia och Indonesien. Enligt engelska Wikipedia är han världens största muslimska artist, om man går efter antal facebookgillare.

Så då vet ni det! :) Nu är ju antal gillare visserligen inget perfekt mått på popularitet. Man behöver titta på mycket annat för att utvärdera en sida på Facebook. Om du vill lära dig mer om nytta i sociala medier så går kursen Social Media Manager både i september och oktober.

Statistiken kommer från Socialbakers. Foto: Bildarkiv, Kreafon.

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.