Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningvarumärke & strategisk kommunikation

Intervju med Droppen Blodgivning om varumärkesarbete

fredag, 27 november, 2015

Blood donation.

Nyligen fick Lena det spännande uppdraget att föreläsa för Droppen Blodgivning om hur varumärkesarbetet kan kopplas till bemötande. Vi hade en kanontrevlig eftermiddag och vill passa på att tacka för det engagemang som Droppens medarbetare visade, jättekul!

För att ge en kort bakgrund så satte Droppen Blodgivning igång ett projekt med fokus på bemötande under våren 2014. Tidigt förstod man hur viktigt ett genomtänkt varumärkesarbete är för vad som i slutändan förmedlas till blodgivarna. Utifrån denna bakgrund och med föreläsningen i ryggen var vi nyfikna på hur de upplevde föreläsningen så här efteråt. Därför ringde vi upp Madalena Fabiao, projektledare för Bemötandeprojektet, för att ställa några frågor.

Hur kommer föreläsningen vara till hjälp framöver?
– Om vi bestämmer oss för att sätta igång ett större kommunikationsarbete inom organisationen kommer Kreafons föreläsning vara en viktig pusselbit i vår kunskapsbank. Rent spontant tror jag faktiskt att alla insåg hur vi kan påverka det första intrycket av oss själva och hur viktigt det är att reflektera kring det. Om vi kan hålla vårt löfte om gott bemötande är mycket vunnet.

Vad fick ni ut av övningen ni fick genomföra?
– Den visade helt klart att våra enkätundersökningar i Bemötandeprojektet har gett oss en bra bild av vad våra medarbetare tycker och tänker runt vårt bemötande och hur det kan förbättras. Jag tror också att det var nyttigt att föra ett levande samtal om detta, det blev mer ”på riktigt”.

Vad tog ni framförallt mer er från föreläsningen, rent övergripande?
– Vilken viktig roll bemötandet har i varumärkesbyggandet!

Och mer specifikt?
– Att vi värnar om vårt rykte genom att hålla de löften vi ger och vilken betydelse det första intrycket faktiskt har, vid varje enskilt möte.

Är du intresserad av att bli blodgivare? Besök www.geblod.nu. Där finns all information du behöver. Vill du att vi kommer och föreläser på din arbetsplats? Kontakta oss så bokar vi in ett datum!

Foto: Droppen Blodgivning

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.