Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipsinternet & tekniksociala medier

Smyglansering av nya sökfunktionen Facebook Services

tisdag, 29 december, 2015

facebook_services_red

Sedan några år tillbaka har tjänsten Facebook Places funnits, en funktion motsvarande Foursquare. Här man kan hitta till närliggande restauranger, muséer och liknande, baserat på andra användares recensioner. Nu verkar Facebook bygga vidare på denna idé, fast med fokus på tjänsteverksamheter. Facebook Services heter tjänsten som dykt upp i allra största hemlighet, enligt ett uttalande till Search Engine Land.

Du väljer en plats och en kategori, t.ex Frisörer i Alingsås eller Tandläkare i New York, och får upp en lista över facebooksidor. Du kan se vilket betyg sidan fått, och vad facebookanvändare skrivit om dem. De tjänsteverksamheter som fått höga betyg hamnar långt upp i listan. Därmed inte sagt att de tjänster som har toppbetyg nödvändigtvis hamnar allra längst upp. Sin vana trogen tar nämligen facebook in dina personliga preferenser som parameter också.

Alltså; för att hamna långt upp i resultatlistan krävs framförallt goda recensioner, vilket ställer nya krav på hur vi arbetar med våra facebooksidor. Hur optimerar vi för att hamna långt upp i flödet? Och, framförallt, hur får vi våra kunder att recensera oss och det med höga betyg?

En sak är dock säker; ännu återstår en del arbete med tjänsten och dess kategoriseringar. Eller vad sägs om Kreafons kategori Konst och marknadsföring? Hyfsat brett ämne om ni frågar oss ;)

Bild: Skärmdump, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.