Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


kommunikation i offentlig sektorKreafon kommunikationsbyråPR & kommunikation

5 tips för ett lyckat event

måndag, 25 januari, 2016

Invigning_trafik_goteborg

Som vi nämnt tidigare här i bloggen invigde Trafik Göteborg sin verksamhet i Nordstan häromveckan. Jag (Elin) var projektledare för detta och är förstås jätteglad över alla besökare som kom och att det blev så uppskattat – både av interna och externa målgrupper.

Trafik Göteborg är ett samarbete mellan Trafikverket, Göteborgs Stad (Trafikkontoret) och Västtrafik. Tillsammans vill man öka framkomligheten på vägarna i hela Göteborgsområdet. Ett spännande uppdrag!

Invigningen innebar framförallt två utmaningar för mig som projektledare. Den första låg i att inviga en intern verksamhet på en publik plats; Nordstan. Som bekant krävs det i princip alltid olika budskap för interna och externa målgrupper. Här behövdes en balansgång för att tala till båda.

Den andra utmaningen låg i att möta tre stora organisationers kommunikationsbehov. För att lyckas med detta krävs framförallt tre saker; lyhördhet, flexibilitet och förståelse – dels för komplexiteten i verksamheten, men också för organisationerna bakom.

Invigningen uppskattades av medarbetarna och plockades också upp av relevanta medier och trafikredaktioner så som SR, Mix Megapol, Pling och Vårt Göteborg. Bakom låg förstås en hel del tankearbete och erfarenhet.

Nedan följer mina fem bästa råd till den som planerar en invigning (eller något annat event):

  • Börja planera i god tid. Kan låta självklart men ofta fallerar det just här.
  • Lämna inget åt slumpen…
  • …men var flexibel på plats. Oväntade saker kommer alltid att uppstå.
  • Formulera dina budskap väl och välj talare utifrån vad du vill ha sagt
  • Fundera över vad som kan ge ditt event en extra krydda. Det kan exempelvis vara en inspirerande moderator eller något oväntat som händer på scen (under invigningen av Trafik Göteborg hade vi exempelvis trafikreporter ”Pippistrello som moderator och en livesändning som överraskningsmoment).

Lycka till!

Bild: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.