Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


internet & tekniksociala medier

Är Twitter i kris?

måndag, 1 februari, 2016

Twitter_ner-01

Det har pratats om Twitters kris ett tag. Gammeltwittrarna har pratat ut på Twitter och journalister har börjat skriva om det. Det knakar i fogarna på Twitter skriver Fredrik Wass och Jack Werner skriver den halvnostalgiska artikeln Vad händer när Twitter försvinner?

Ekonomin går dåligt för Twitter. Det står klart. Det sägs även att det inte kommer några nya användare till Twitter, men det är inte riktigt lika klart. Det är ökningen av nya konton som minskat, men det öppnas fortfarande nya konton. 2012-2015 så fördubblades antalet konton i Sverige, så det är kanske inte så konstigt att det stannat av.

Ungefär en femtedel av Sveriges invånare använder Twitter enligt Svenskarna och Internet 2015. Det är en femtedel som innefattar många journalister, opinionsbildare, politiker, aktivister, företagsledare, ”kändisar” och så vidare. Vill man få igång en diskussion, väcka uppmärksamhet kring en fråga eller få kontakt med någon viktigpetter, så är Twitter fortfarande svårslaget.

Kommer det förändras? Ja, förr eller senare. Men antagligen senare. Se bara på hur länge man pratat om Facebooks död. 2012 skrev vi om forskning som visar att sociala medier försvinner lika snabbt som de föds. Om det stämmer så har vi många år till godo innan något annat tar över Twitters funktion för opinonsbildning, spridning och kontaktskapande.

Till dess kan man lugnt fortsätta att twittra. Och har man inte kommit igång än, så har vi kurser att erbjuda :)

Bild: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.