Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningKreafon kommunikationsbyråsociala medier

Juridiken kring sociala medier och digital kommunikation

fredag, 5 februari, 2016

tummeupp_tummener

Får man posta bilder på personer på företagets facebooksida och Instagram? Vad gäller när man lånar ut sitt instagramkonto till olika medarbetare eller kunder? Varför kan det finnas hashtaggar man inte får lov att använda? Och vad ska man tänka på när ens följare är under 18 år?

Frågorna kring sociala medier är många och inte alltid helt lätta. Det är heller inte ovanligt att företags kommunikation i sociala medier strider mot exempelvis marknadsföringslagen.

Därför har vi nu komponerat en särskild juridikutbildning för dig som arbetar med företagets sociala medier. I mars har vi bjudit in Maria Winckler från MAQS Advokatbyrå som kommer att hålla utbildningen ”Juridik kring sociala medier och digital PR” tillsammans med oss på Kreafon i Göteborg.

Då får du den bästa av två världar – juridik och kommunikationsstrategi. Och vi kommer att prata en hel del om arbetet med sociala medier i praktiken.

Kort sagt, det här blir en gedigen utbildningsdag, långt ifrån en kortfattad föreläsning eller kortare inslag i våra andra utbildningar, då vi bara hinner skrapa på ytan. Dessutom får du möjlighet att få både juristens och kommunikationsstrategernas syn på saken.

I första hand fokuserar vi på vad man får göra och hur man gör det på bästa vis. Vi tittar också närmare på mindre lyckade exempel, förklarar vad som är fel och berättar hur man skulle ha gjort istället.

Innehållet är garanterat relevant för dig som arbetar med marknadsföring och kommunikation i sociala medier eftersom det baseras på alla de frågor vi fått från hundratals marknadsförare, marknadschefer, kommunikationschefer och kommunikatörer under våra föreläsningar, utbildningar och konsultationer.

Här kan du läsa mer om och anmäla dig till kursen.

PS. Har du gått Kreafons utbildning Social Media Manager kan vi rekommendera denna dag som en fortsättningsdag.

Bild: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.