Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

Växla konton på Instagram – guide

onsdag, 10 februari, 2016

Konton_Instagram_630x420

Nu är det äntligen möjligt att växla konton på Instagram :) En mycket välkommen nyhet för alla vi som hanterar företagets olika konton i sociala medier.

Detta kommer med största sannolikhet öka antalet företagsbilder i användarnas flöde. Men! Desto större möjlighet för verksamheter och organisationer att bygga en mer personlig relation till sin publik. Det senare går vi in djupare på i vår utbildning Social Media Manager.

Konto2_Instagram_630x420

För att lägga till ett konto går du in under inställningar i din profil (det lilla kugghjulet i övre högra hörnet) och klickar på “lägg till konto”. Du kommer då skickas till Instagrams inloggningssida. Logga in med dina företagsuppgifter och (vips!) kontot är tillagt.

För att växla mellan konton; gå in på din profilsida och klicka på den lilla pilen (se den översta bilden i detta inlägg) bredvid ditt användarnamn. Rullisten som då kommer fram visar de konton du administrerar, välj ett av dem och du har växlat!

Eftersom alla Sveriges social media managers nu kommer bli extra aktiva på Instagram delar jag (Kim) med mig av mina tre favoritappar (förutom Instagramappen) i en bloggpost lite längre fram. Håll utkik!

Bilder: Skärmdumpar, Kreafon

inspo_socialamedier

RELATERAT INNEHÅLL


12 kommentarer till “Växla konton på Instagram – guide”

 1. Jessica säger:

  Toppen, tack för denna info. :) Har länge tyckt att det borde gå att växla konton! Min fråga är om kontona synkas åt båda hållen? Det vill säga, får företagskontot automatiskt behörighet till mitt privata konto?

 2. Kreafon säger:

  Hej Jessica!

  Nej, företagskontot får inte tillgång till ditt privata konto såvida du är inloggad på ditt eget när du lägger till. Skulle du däremot vara inloggad på företagskontot och lägga till ditt eget, då händer det du beskriver.

 3. Jessica säger:

  Tack för svar! :)

 4. Kreafon säger:

  Det var så lite så, Jessica :)

 5. Amanda säger:

  Hej, jag har 2 konton som jag använder men det finns inget där man kan lägga till knappen. Jag har uppdaterat och tagit bort appen flera gånger men den finns inte där på min mobil. Jag testade också på min gamla mobil och min Ipad och där fungerade de. Hur ska jag göra?

 6. Kreafon säger:

  Hej Amanda,

  Är det en Androidtelefon du har? Vid en snabb googling kunde jag se att detta problem återkommer hos just Androidanvändare… Det kan vara en idé att påpeka detta för Instagram via deras support: https://help.instagram.com/
  Lycka till!

 7. Emma säger:

  Hej! Har precis skapat ett till instagram konto! Vilket handlar om männskliga rättigheter, och hjälp till ungdomar som har svårt att acceptera sin sexualitet (anonymt konto), så vill inte att min familj och vänner ska veta om detta konto. Så min fråga är, kan mina följare på mitt första konto se att jag har ett till instagram konto? Eller se min aktivitet i överhuvudtaget?
  Tack på förhand :)

 8. Kreafon säger:

  Hej Emma

  Såvitt vi vet så ska det inte vara ihopkopplat, och det syns inte för dina vänner. Men det kan bero lite på hur du startar kontot. Det är t.ex mer säkert att öppna upp hjälp-instan med en annan mail/facebook än den du startade ditt personliga konto med. Det är bra att hålla de så åtskilda som möjligt. Det som kan hända är till exempel att någon av dina vänner får upp hjälp-instan som ett rekommenderat konto att följa, om Instagram ser att det är samma person som håller i båda kontona. Däremot kommer ju dina vänner inte se att det är du som driver kontot. För att vara säker så bör du varken följa hjälp-kontot eller gilla några inlägg där.

  Vi rekommenderar dig att söka runt på nätet efter fler tips här för att vara på den säkra sidan.

 9. Erika säger:

  Hej, jag har samma problem som Amanda. Har tagit bort appen och laddat ned den på nytt, uppdaterat osv men det finns fortfarande varken alternativet “lägg till konto” eller “logga ut” vilket besvärar mig. Och det bör tilläggas att jag har iPhone…

 10. Martina säger:

  Hejsan!

  Funktionen “logga ut” har helt plötsligt försvunnit från menyn under kugghjulet hos mig! Jag har en Iphone 6+.
  Jag har heller inte funktionen “Lägg till konto” då jag skulle vilja växla mellan två olika konton som jag har.

  Jag har gjort den sista uppdateringen men fattar inte varför det inte funkar.

  Kreafon? Vad är det ? Inget som jag ser på mitt instakonto heller…

  Mvh

  Martina

 11. Kreafon säger:

  Hej Erika,

  Jag (Kim) har forskat vidare i detta och funnit att det verkar vara många har samma problem som du, Amanda och Martina. Via denna sida: http://downdetector.se/problem-storningar/instagram kan man dels se hur många buggrapporter som skickats in till Instagram, men också hur andra har löst problemet på olika sätt (se kommentarerna på sidan). I övrigt är det bara att skicka in felrapporter och hoppas på att Instagram löser buggen så snart som möjligt.

  Med förhoppning om snabb lösning!

 12. Kreafon säger:

  Hej Martina,

  Se vårt svar angående detta till Erika i kommentarerna :)

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.