Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

De 3 bästa apparna till instagramnörden

onsdag, 17 februari, 2016

Appar_Instagram_630x420

I förra veckan bloggade vi om nyheten att det nu går att växla konton på Instagram utan att logga ut och in. Detta bäddar för lysande möjligheter hos verksamheter och organisationer att bli mer aktiva här. Men vilka verktyg behövs egentligen?

För att kunna skapa ett varierat och intressant innehåll på Instagram kan det vara bra att ha några extra appar. Här kommer mina (Kims) tre personliga favoriter:

  1. Repost – låter dig dela med dig av andras bilder på Instagram. Appen ser till att en banderoll med upphovspersonens användarnamn läggs till i bilden. Superenkelt och rättvist!
  2. Layout – hjälper dig att bygga egna kollage att posta på Instagram. Här finns en massa olika dispositioner att välja mellan. Praktiskt när du inte kan välja ut en bild eller vill illustrera ett flöde.
  3. Slow Fast – som alla vet har vi bara 15 sekunder till förfogande i videoklipp på Instagram. Appen Slow Fast låter dig redigera dina klipp så att de går upp till 800 gånger snabbare, eller långsammare om du skulle vilja det. Här kan du även korta ned dina videos och variera mellan high speed och slow mo i ett och samma klipp. Bra va?

Enligt mig är dessa tre appar ett minimum för varje Instagramnörd. Ja, förutom själva Instagramappen i sig då :)

Vill du läsa mer om Instagram och dess möjligheter? Vi har skrivit en del inlägg som har visat sig vara användbara för många, här är några:

Instagram för nybörjare – guide och lathund

Lyckat resultat på Instagram

Schemalägga på Instagram

Lycka till! :)

Bild: Skärmdump, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.