Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipsKreafon kommunikationsbyråvarumärke & strategisk kommunikation

Vi måste stärka vårt varumärke! – varumärkesskolan #1

fredag, 19 februari, 2016

publik_630x420

”Vi måste stärka vårt varumärke!” Självklart?

Ja, säkerligen de flesta ja på den frågan – naturligtvis vill man stärka sitt varumärke. Och självklart är det bra med ”varumärkesbyggande insatser”. Så långt brukar man vara rörande överens. För vem vill INTE stärka företagets varumärke?

Nästa steg, HUR ska vi stärka företagets varumärke, är inte lika självklart. För vad menas egentligen med ”stärka varumärket” och ”varumärkesbyggande insatser”?

Någon trodde att det räckte med att sätta företagets logotyp på firmabilarna. Någon annan menade att det innebar att företagets chefer skulle börja agera på ett visst sätt. En tredje förväntade sig att man skulle börja använda sociala medier på ett nytt sätt. Och en fjärde tycker att man först och främst borde satsa på att ta fram en varumärkesplattform.

Där någonstans upptäcker man att man inte var riktigt överens. Men alla vill stärka varumärket.

Kort sagt, ”stärka varumärket” kan betyda en massa saker, olika för olika personer. Detsamma gäller begreppet ”varumärkesbyggande”. Dessutom är det inte alls säkert att man pratar om samma ”varumärke”. För även det begreppet är ju långt ifrån glasklart. Och det används på flera olika sätt.

För att räta ut några frågetecken kring det här med varumärke har vi satt samman en serie bloggposter som vi märker med #varumärkesskolan. Håll utkik här i bloggen!

Läs mer: Varumärke och affärsutveckling – våra tjänster, En varumärkesplattform blir till och Strategiskt varumärkesarbete 2-dagarsutbildning

Bild: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.