Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningKreafon kommunikationsbyråsociala medier

”Sociala medier fungerar inte!”

måndag, 29 februari, 2016

content_630x420

Då och då får jag (Lena) höra att sociala medier inte fungerar. Och självklart förstår jag den besvikelse och irritation som kan uppstå när det liksom inte går som man vill.

Men. Sociala medier fungerar :) För att få dem att fungera som man vill finns det dock några saker man behöver tänka på. Här är några:

Sätt rätt syften och rimliga mål
Sociala medier är användbart till mycket och kan lösa många problem – förutsatt att den som sköter kommunikationen har rätt kunskaper och handlag. Men sociala medier är inte de rätta kanalerna i alla lägen. Ibland behövs komplement. Och för vissa ändamål kan helt andra kanaler vara ett mycket bättre alternativ.

Häng på rätt ställen
Olika sociala medier används på olika sätt. Exempel: De flesta människor använder Facebook på sin fritid, inte i sin yrkesroll. Därför kan det vara en utmaning för ett business to business-företag att använda Facebook. Då finns det andra kanaler där man lättare kan kommunicera med folk i deras yrkesroll, till exempel Twitter och LinkedIn.

Sluta fokusera på kanalerna
Föregående punkt till trots – det är faktiskt inte kanalerna som är det absolut viktigaste. Det är vad och hur man kommunicerar, det vill säga vilket innehåll man väljer att publicera i sina kanaler, som avgör.

Leverera rätt innehåll
Det är en sak att publicera sådant man vill nå ut med. Det är ofta en helt annan sak att kommunicera innehåll som folk vill ta del av och sprida vidare.

Utveckla er sociala medier-strategi
Tillhör du dem som tycker att ni redan har en sociala medier-strategi, men upplever att den inte fungerar? Då skulle jag gissa på att strategin är kanalfokuserad, att man har bestämt att företaget ska finnas på till exempel Facebook, LinkedIn och Instagram. En kvalificerad gissning är att strategin behöver kompletteras med ett mer innehållsfokuserat tänk.

För dig som känner att det är dags att utveckla innehållet – för att få sociala medier att fungera som ni vill – rekommenderar jag utbildningen Content Marketing – Innehållsstrategi för Sociala Medier.

Sociala medier fungerar! :)

Bild: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.