Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


kommunikation & ledarskapKreafon kommunikationsbyråvarumärke & strategisk kommunikation

Det digitala är inte det viktigaste

måndag, 14 mars, 2016

strategi2_630x420

Digitalt, digitalisering och digitala strategier är högaktuellt! Och det verkar ha uppstått en viss digital stress hos många företag och organisationer:

”Vi måste ha en digital strategi!”
”Varför då?”
”Vet inte riktigt, men alla andra verkar ha det!”

Det hela påminner mig om läget för några år sedan:
”Vi måste finnas i sociala medier!”
”Varför då?”
”Vet inte, men alla andra finns ju där!”

Missförstå mig (Lena) rätt. Jag tycker det är viktigt med strategier, och en stor del av det jag jobbar med handlar om strategier. För mig är det rent av självklart att vilja ha ett tänk bakom det man gör, och en plan för hur man vill uppnå sina mål.

Det finns mycket som är intressant med den stress som uppstår kring dessa ”nya” områden, inte minst detta ständiga teknikfokus. Visst är teknikutveckling viktigt. Se bara vilken inverkan de smarta telefonerna har haft, på bara några år. Och självklart kommer internet of things också påverka utvecklingen. Men, ny teknik är ju faktiskt ”bara” förutsättningar. Det är den som kan dra nytta av den nya tekniken som blir en vinnare.

Visst kan det vara bra med en digital strategi när man vet varför företaget behöver en sådan – men viktigast av allt är förmågan att kommunicera och agera, oavsett medium.

Det skulle fler företagsledningar behöva fundera på. Och vad gäller kommunikationsförmågan finns det en anledning att känna en viss stress, skulle jag vilja påstå. För det skulle inte förvåna mig om företagets samlade kommunikationsförmåga blir företagets yttersta konkurrensfördel inom en mycket snar framtid.

Bild: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.