Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipsKreafon kommunikationsbyråsociala medier

3 nyheter på Instagram

fredag, 1 april, 2016

insta_video_630x420-01

Det har rått upprördhet över Instagrams planerade införande av algoritmer de senaste veckorna. Uppdateringen innebär att det som visas i din feed väljs ut efter vad du som användare kan tänkas tycka om, likt facebooks flöde. Föga överraskande kan tyckas. För de som gillar att få sitt flöde i tidsordning, snarare än rankat efter förmodat intresse, skapar förändringen helt klart viss besvikelse.

Uppdateringen verkar dock vänta på sig, åtminstone i Sverige. Om detta beror på massiva protester från användarna eller något rent tekniskt är svårt att svara på. Enligt Instagram själva skall de dock lyssna till användarnas feedback längs vägen. Återstår att se vad detta resulterar i.

En mer välkommen nyhet hos den stora massan är istället att Instagram nu rullar ut möjligheten att publicera videoklipp på hela 60 sekunder (jämfört med de 15 sekunder som gällt hittills). Funktionen har funnits tillgänglig för betalande annonsörer ett tag tillbaka, men nu skall alltså alla kunna utnyttja den, alldeles gratis.

För de som har gjort iOS senaste programuppdatering kommer också möjligheten att kombinera olika klipp i en och samma video att komma tillbaka (funktionen har tidigare funnits, men tagits bort).

Kort sagt:

  • Högre krav på relevant innehåll för att nå fram
  • Ytterligare förutsättningar att skapa rörligt material, för alla

Vill du lära dig hur du skapar en strategi för innehåll som är relevant för din publik? Vi har fortfarande ett fåtal platser kvar till kursen Content marketing  – Innehållsstrategi i sociala medier den 12-13 maj, missa inte att boka din plats!

Bild: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.