Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


varumärke & strategisk kommunikation

Syften, mål och strategier

onsdag, 20 april, 2016

strategi

Strategier är på tapeten, i alla möjliga sammanhang. För både företag och organisationer verkar det här med kommunikationsstrategier vara en utmaning. Det är också minsta gemensamma nämnaren i våra uppdrag, föreläsningar och workshops oavsett om de handlar om varumärke, digital kommunikation eller annan marknadsföring.

Vår nya rapport (släpps på fredag) visar tydligt på problemet som bland annat kommunikatörer upplever när det saknas tydliga syften och mål. Varför använder vi sociala medier?

Det är en mycket bra fråga att fundera över, och faktiskt inte helt lätt att svara på (vad menar man till exempel med ”stärka varumärket”?). Och vem är det som ska svara? Är det marknadsavdelningen, kommunikationsavdelningen eller ledningsgruppen?

I våra workshops använder vi verktyg och övningar för att vaska fram relevanta svar. Det vill säga konkreta syften och mätbara mål.

För vet du inte vart du vill så blir det också omöjligt att veta vilken väg som är bäst. Det må vara en gammal sanning, men ytterst aktuell när det kommer till varumärkesutveckling och kommunikationsstrategier. Syften och mål först – sedan strategier.

Bild: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.