Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningKreafon kommunikationsbyråsociala medier

Strategi för sociala medier

måndag, 2 maj, 2016

humana_intervju1

Linn Norén är webbansvarig kommunikatör på omsorgsföretaget Humana. Humana har arbetat med sociala medier sedan 2010 och sedan ett tag tillbaka har man känt ett stort behov av att ta fram en ny strategi för sociala medier.

Varför behövde ni en ny strategi för sociala medier?

– Vi behövde ta ett nytt grepp. Humana har växt mycket och i takt med nya affärsområden hade antalet facebooksidor vuxit, utan att det fanns en strategi bakom. Dessutom händer mycket inom sociala medier, inte minst hur folk använder dem, så vi ville uppdatera oss inom området. Genom att höja kompetensnivån hos alla på kommunikationsavdelningen och få bättre kunskaper om olika sociala medier ville vi få ett bra avstamp inför strategiarbetet. Det var då vi tog kontakt med Kreafon.

Kreafon höll en heldag på plats hos er, som var en kombination av utbildning och workshop. Vilken var den största behållningen av dagen?

– Det var väldigt nyttigt för oss att backa tillbaka, stanna upp och reflektera. Det är så lätt att bara köra på i invanda mönster, eller hasta fram något för att man blir stressad av allt nytt. Jättenyttigt att få ett utifrånperspektiv, och att ställa frågan ”Varför?”. Vi uppskattade diskussioner som hölls under dagen, och det var värdefullt att få analysen och rapporten efteråt. Rapporten gav konkreta råd utifrån vår situation.

Sett till hur ni kommer att använda era sociala medier framöver, vilken är den största skillnaden jämfört med tidigare?

– Vi är jättenöjda med dagen och framförallt de verktyg vi fick. Nu har vi fått en tydligare struktur kring kanaler, frekvens och vad vi vill säga. Vi vet vad vi ska göra och hur mycket tid vi ska lägga på det, och hur arbetet ska fördelas mellan oss kommunikatörer. Numera har vi månatliga redaktionsmöten, vi kan jobba mer effektivt och det finns en tydlighet kring vad vi vill uppnå.

Fortsättning i bloggpost längre fram.

Bild: Montage, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.