Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipsKreafon kommunikationsbyråvarumärke & strategisk kommunikation

Varför stärka varumärket? – varumärkesskolan #6

onsdag, 1 juni, 2016

starka_varumarket

Inte behöver väl vi stärka varumärket? Vi har ju redan en logotyp? Det är lätt hänt att det blir missförstånd när det kommer till varumärke.

För vad är ett varumärke, egentligen?
Det vi menar med varumärke är inte alls samma sak som den grafiska symbolen, logotypen. På Kreafon brukar vi beskriva varumärket som summan av kunskap, åsikter, känslor, myter, rykten och erfarenheter i medvetandet hos omgivningen. Alltså inte faktiska egenskaper hos företaget, produkten eller organisationen.

Vi brukar också säga att varumärket är ett löfte. Alltså det ni lovar era kunder (och medarbetare, leverantörer, investerare etc), och som ni måste hålla för att inte orsaka besvikelse och missnöjdhet.

Så vad vinner man på att stärka sitt varumärke?
Det är också en fråga som vi får ofta. Just nu håller vi på att finslipar på en infografik om varumärke, som ger svar på de vanligaste frågorna om varumärke. Bilden ovan är ett avsnitt ur den. Det här är några vanliga anledningar till varför våra kunder vill utveckla sina varumärken:

  • Attraktionskraft! – Ett starkare varumärke gör det lättare att attrahera och behålla kunder, intressenter, leverantörer och återförsäljare.
  • Bättre rekrytering! – Större möjlighet att rekrytera och behålla medarbetare som delar era värderingar och vill bidra till att nå dit ni vill.
  • Motiverade medarbetare! – En ökad intern stolthet gör gott för både engagemang och laganda.
  • Stadigare i kris! – Starka varumärken med ett stort förtroendekapital drabbas inte lika hårt i krislägen.
  • Säker styrning, ledning och utveckling! – Varumärket är ledningens kompass och säkerställer utveckling i rätt riktning.

Det här är bara fem anledningar till varför man behöver stärka varumärket, och det finns en uppsjö av fler goda skäl. Varför skulle ni behöva stärka ert varumärke?

Vill du veta mer om varumärke och varumärkesutveckling? Läs hela Kreafons varumärkesskola här! Eller ta en titt på hur Kreafon kan hjälpa er att lyfta ert varumärke med hjälp av en smart strategi och implementering.

Bild: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.