Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningi göteborgsociala medier

Kurs sociala medier – basic eller avancerad nivå?

måndag, 20 juni, 2016

content_samlad_630x420-01

Just nu får vi in många frågor kring höstens kurser i sociala medier, content marketing och varumärke.

En vanlig fråga handlar om nivån på kursen. Många vill försäkra sig om att den inte är ”för basic”. Självklart vill man inte gå en kurs i något man redan kan, vilket många dessvärre verkar ha råkat ut för när det gäller kurser i sociala medier.

Kreafon håller inga kurser på nybörjarnivå. Kurserna Social Media Manager och Strategiskt Varumärkesarbete går visserligen att ta till sig även utan så mycket erfarenhet, men generellt sett tror vi att det finns andra kurser, till exempel på studieförbund, som är bättre att börja med.

Kreafons kurser och utbildningar vänder sig till yrkesverksamma kommunikatörer och marknadsförare med några eller många års arbetslivserfarenhet. Vad gäller kurserna Content Marketing – innehållsstrategi i sociala medier och Content marketing i offentlig sektor rekommenderar vi varmt att du har många års vana av att arbeta med just sociala medier, annars kan det vara svårt att ta till sig kursen. Bland annat för att man inte känner igen sig i de utmaningar vi pratar om, eller har praktisk nytta av metoderna vi lär ut.

Innan du går våra content-kurser är det dessutom en fördel att företaget/verksamheten du jobbar på är klara över vilka kanaler man vill/ska arbeta med. Om det är oklart rekommenderar vi kursen Social Media Manager istället. Content Marketing – innehållsstrategi i sociala medier och Content marketing i offentlig sektor fokuserar på strategin bakom just innehållet, inte kanalerna.

Har du fler frågor kring nivån på våra kurser är du självklart välkommen att höra av dig på info@kreafon.se eller 031-708 99 25. Här hittar du höstens kursprogram i sin helhet. Välkommen!

Bild: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.