Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


Kreafon kommunikationsbyråvarumärke & strategisk kommunikation

Varumärket, den glassiga ytan?
– varumärkesskolan #7

onsdag, 29 juni, 2016

varumarke_teamwork

Det finns förutfattade meningar och fördomar om alla yrkeskategorier. Revisorer är på ett sätt, läkare är på ett annat och, det vet väl alla, hur IT-folk är. Eller hur var det nu..?

Även kring varumärkeskonsulter finns en väldig massa förutfattade meningar. Kanske stämmer de, åtminstone i vissa fall och till viss del. Fördomarna jag (Lena) tänker på handlar om den glassiga ytan – både vad gäller varumärkeskonsulter, varumärkesbyråer och varumärkesarbete i sig.

Att varumärkesutveckling skulle handla om att enbart putsa till en yta, oavsett vad som finns bakom, är enligt mig en av de mest olyckliga missuppfattningarna kring varumärkesarbete. Tyvärr verkar det missförståndet finnas på både konsultsidan och på beställarsidan.

Å andra sidan, att arbeta enbart med ytan behöver kanske inte alltid vara fel, så länge båda parter är överens om det? Däremot är jag ytterst tveksam till att ett sådant varumärkesarbete kan leda till någon större förändring, men det kanske inte gör så mycket om kunden nöjer sig med ”något snyggt och kreativt”.

På Kreafon handlar varumärkesarbete absolut inte om en ”quick fix”. Tvärtom handlar det om att – på ett ärligt och genuint sätt – arbeta med sin verksamhet för att säkerställa att man kan hålla det man (varumärket) lovar. Och det är sannerligen inte gjort på en lunchrast. Ett ordentligt varumärkesarbete handlar om teamwork och inkluderar ledarskap, medarbetarskap, affärsutveckling och marknadsföring, kommunikation och design. Bland mycket annat.

På så vis är varumärkesutveckling synonymt med verksamhetsutveckling, lite enkelt förklarat. Att arbeta med sitt varumärke handlar alltså inte bara om hur logotyp, annonser och hemsida ska se ut. Arbetet behöver ofta vara mycket större än så, och precis som alltid är det gediget och enträget arbete som leder till resultat.

När vi arbetar med varumärkesstrategier och att implementera och aktivera varumärken vill vi bidra med förändring och utveckling på riktigt – inte bara på ytan.

Läs mer: Varumärkesskolan, alla poster Bild: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.