Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


sociala medier

Sociala medier och rekrytering

fredag, 31 mars, 2017

socialamedier_rekrytering

På sistone har jag fått många frågor kring rekrytering i sociala medier. Alltså, hur man når ut till potentiella medarbetare genom att använda sociala medier som t.ex Facebook, Linkedin och Instagram.

Hur gör man? Vad kostar det? Vilka tjänster ska man använda?

Självklart ser behoven olika ut beroende på om man är ett litet eller stort företag, eller en organisation i offentlig sektor. Till exempel kommuner kan ha ett väldigt brett och omfattande rekryteringsbehov.

Här är några sammanfattande och generella reflektioner som kommer av de frågor och resonemang jag haft med företag och offentliga verksamheter på sistone:

  • Förvånansvärt många (stora) företag verkar betala (mycket) för tjänster som faktiskt inte behövs. Ett vanligt missförstånd verkar vara att man behöver särskilda appar eller dylikt för att rekryteringsannonsera på t.ex Facebook. Det behövs inte. Det räcker – och kan till och med bli bättre – med bara Facebooks egna verktyg (hör gärna av dig så förklarar vi varför och visar hur du gör).
  • Det måste inte kosta att rekryteringsannonsera. Det finns mängder av möjligheter att använda Linkedin, Facebook, Twitter och Instagram utan att det behöver kosta pengar.
  • Det är inte svårt att använda sociala medier för rekrytering. Det finns en del saker att ha koll och hålla reda på, men när du väl kan dem är det inte svårt.
  • Instagram blir en allt vanligare kanal för direkt och indirekt rekryteringsannonsering. Titta bland kommentarerna här till exempel. Folk är intresserade av att söka jobb, och företaget svarar hur man går tillväga.
  • Majoriteten av alla företag och organisationer drar bara nytta av en bråkdel av de möjligheter som finns i sociala medier. Många använder sina kanaler (Facebook, Linkedin, Twitter och Instagram), men inte fullt ut. Det finns oerhört mycket att göra för att öka räckvidden, göra sig synlig för personer med rätt profil och så vidare.

Har du funderingar kring sociala medier och rekrytering?
Bara att höra av sig! :)

Foto: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.