Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


affärsutveckling & verksamhetsutvecklingdigitaliseringsociala medier

Sociala medier handlar inte om sociala medier

torsdag, 6 april, 2017

strategi_sociala_medier_2

strategi_sociala_medier_1

strategi_sociala_medier_3

Idag har jag haft workshops kring sociala medier, som en del av ett större arbete som ska mynna ut i en strategi för sociala medier.

Diskussionerna blev många och intressanta. Det är inte bara branscher och produkter man behöver ha koll på, utan även hur en organisation är uppbyggd (och varför), rutiner (och vad de innebär i praktiken), företagskulturen och en himla massa annat. Det är mycket som behöver vägas in om man vill få fram en strategi som ska kunna omsättas i praktiken – och göra nytta.

Och det här är intressant: Mer än hälften av tiden handlade egentligen INTE om sociala medier. Istället resonerade vi kring varumärket, HR-strategier, affärsområden och mycket annat.

Jämför jag med för några år sedan så ser majoriteten av mina workshops annorlunda ut idag, vilket jag tycker är en mycket positiv utveckling. Allt fler företag har upptäckt att man, på riktigt, behöver koppla ihop affärsstrategierna med sin digitala kommunikation. Om inte annat så är mitt mål att man har insett det efter en workshop med mig :)

Sociala medier handlar inte om sociala medier. Det handlar om strategisk kommunikation (i digitala kanaler, om man nu vill lägga till det). Är vi på väg att ta nästa steg i sociala medier? Det hoppas jag verkligen!

Jag längtar till den dag begrepp som sociala medier och digitala kanaler är överflödiga, just för att allt faktiskt handlar om samma sak som det alltid har handlat om – kommunikationsförmåga (i syfte att stärka sitt varumärke, marknadsföra sina produkter, rekrytera, sälja eller vad det nu är man vill göra).

Foto: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.