Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


affärsutveckling & verksamhetsutvecklingentreprenörskap, företagande, näringslivvarumärke & strategisk kommunikation

Genuin företagskultur – starkt varumärke

måndag, 10 april, 2017

boktips

Förutom att jag läser en osund mängd kriminalromaner gillar jag böcker om företag och entreprenörer, till exempel Jonas och Robert of Oriflame, GANT : när tre svenska entreprenörer gjorde ett amerikanskt varumärke globaltMinecraft : block, pixlar och att göra sig en hacka och Min hemlighet (Petter Stordalen).

Senast läste jag boken Miljardmakarna – flyktingarna som byggde ett affärsimperium. Boken handlar om Ashkan Pouya och Saeid Esmaeilzadeh, entreprenörerna bakom Serendipity. Totalt har de fler än tusen anställda i ett femtontal länder, enligt boken (2016).

Det är en fascinerande historia och säkerligen kan många imponeras av miljoner och miljarder och så.

Själv är jag allra mest imponerad över medvetenheten om att bygga kultur och – som jag kallar det, även om ordet knappt används i boken – varumärke.

Ett av entreprenörernas favoritcitat, från en reklamfilm med boxaren Muhammad Ali, finns att läsa i entrén till huvudkontoret.  Självklart räcker det inte med bara ord på en vägg för att stärka företagskultur och varumärke, men jag tycker det är ett gott exempel:

“Impossible is just a big word thrown around by small men who find it easier to live in the world they’ve been given than to explore the power they have to change it. Impossible is not a fact. It’s an opinion. Impossible is not a declaration. It’s a dare. Impossible is potential. Impossible is temporary. Impossible is nothing.”

Lyckas man få en företagskultur baserad på det, omsätta det i praktiken – och kombinera med smart affärstänk och kommunikationsförmåga – då kan man gå hur långt som helst! :)

Vad är företagskultur? Företagskultur är ett företags formella och informella fasta vanor, bruk och attityder. Företagskulturen byggs upp av dem som arbetar i företaget, mer eller mindre styrt och påverkat av företagsledningen. Företagskulturen påverkar också vilka människor som kan komma att trivas i företaget och är alltså en viktig parameter att ta hänsyn till vid rekrytering (ur Wikipedia). Foto: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.