Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

Trevlig kontaktförfrågan på Linkedin

fredag, 28 april, 2017

kontakter_linkedin

Vem connectar du på Linkedin? Vem accepterar du förfrågningar ifrån, och vem skickar du förfrågningar till?

Det finns en massa svar på de frågorna. Det beror på vem man är, varför man använder Linkedin och så vidare. Inget är rätt eller fel, det bestämmer du själv.

Själv brukar jag gilla att känna/känna till de jag har i mitt nätverk på Linkedin, och jag tycker att det är trevligt när folk presenterar sig i samband med att de skickar en förfrågan.

Under årens lopp har det varit lite si och så med kontakt-funktionen på Linkedin, och fortfarande är det relativt lätt hänt att faktiskt råka skicka iväg en förfrågan.

Därför tänkte jag visa hur man kan göra en trevlig förfrågan på Linkedin, genom att skicka med en hälsning, berätta vem man är och varför man vill ha kontakt. Ungefär så som man brukar bete sig utanför nätet alltså :)

Om du använder Linkedin på datorn:

linkedin_connect_1

1. Gå till personens linkedin-profil. Klicka på de tre prickarna så får du upp en dialogruta. Välj ”connect” (eller ”skapa kontakt” på svenska).

linkedin_connect_2

2. En dialogruta visas. Klicka INTE på ”send now”. Välj istället ”Add a note” (”Lägg till meddelande”).

linkedin_connect_3

3. Nu har du möjlighet att skriva ett meddelande till den du vill skapa kontakt med. Förslagsvis presenterar du dig själv, om/hur ni är bekanta med varandra och varför du vill lägga till personen i ditt kontaktnät. Klicka på ”Send invitation”/”skicka nu” när du är klar.

 

Linkedin-appen på mobilen:

linkedin_connect_mobil

1. (Bilden till vänster) Tryck INTE på ”Kontakt” (då skickas en opersonlig förfrågan iväg direkt). Tryck istället på de tre prickarna.

2. (Till höger) En meny visas. Välj ”Gör kontaktförfrågan mer personlig” så får du möjlighet att lämna ett meddelande.

Lycka till med ditt kontaktnät och affärsnätverkande på Linkedin!

 

PS. Jag ber om ursäkt för den översta bilden. Den är inte representativ. 80% av linkedin-användarna använder inte slips och endast ett ytterst fåtal bär limegröna kavajer. Dessutom finns det betydligt fler än 20% kvinnor på Linkedin ;) Jag brukar gå in och retuschera så här tröttsamt stereotypiska bilder från bildbyrå-tjänsterna, men ibland hinner/orkar jag inte… Foto: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.