Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningsociala medier

Konsten att fota med mobilen

måndag, 14 augusti, 2017

mobilfotografering

Systemkameran fick inte följa med på semestern i år, och jag har nog aldrig fotat så mycket mobilen som i sommar. Dels för att jag gillar kameran i min nya mobil, men också för att upptäcka olika appar och redigeringsmöjligheter. En fascinerande värld!

Bilder blir ju allt viktigare i vår digitala kommunikation och på sociala medier. På sociala medier som Instagram, YouTube och Snapchat är det foto och rörligt som står i fokus, men även på Twitter, Facebook och Linkedin står bilder och filmklipp för en allt större del av innehållet.

Varför? Av flera anledningar. Bilder och film är lätt att ta till sig och går snabbt att uppfatta. Dessutom är det ofta lättare att förmedla känslor och skapa uppmärksamhet via bilder jämfört med text.

Måste man då vara en proffsfotograf för att lyckas med företaget/organisationen på Instagram och i andra sociala medier? Nej, men som kommunikatör och marknadsförare är det bra att veta varför man vill kommunicera en viss bild (t.ex motiv, komposition och stämning) – och hur man skapar just den bilden eller det filmklippet.

Med rätt kunskaper och träning kan du skapa ett proffsigt och effektivt flöde i företagets sociala medier, utan att det måste vara särskilt svårt eller tidskrävande.

För dig som vill bli säkrare på att fota med mobilen rekommenderar jag kursen Bilder, likes & rörlig media nu i höst. Teori varvas med praktik under två kursdagar som är fyllda av praktiska tips, inspiration och goda råd. Det ska vara lätt att skapa proffsigt bildmaterial till sina sociala medier.

Kursen vänder sig till yrkesverksamma kommunikatörer och marknadsförare på företag, offentliga verksamheter eller annan typ av verksamhet.

Välkommen!

PS. Kursen hålls även som företagsintern utbildning. Då förbereder vi studios och arbetsstationer, och hälsar hela er marknadsavdelning välkommen till en intensiv heldag som garanterat ger er bildkommunikation ett rejält lyft. Kontakta oss på tel 031-708 99 25 eller info@kreafon.se så berättar vi mer.

Foto: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.