Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


föreläsning, kurs, utbildningsociala medier

En ännu bättre kurs i sociala medier

tisdag, 22 augusti, 2017

socialmediamanager

När vi höll våra första kurser i sociala medier var vi nästan först i Sverige, och relativt ensamma. Snart 10 år sedan! :)

Idag finns en uppsjö av sociala medier-utbildningar, och jag tänker att det nog måste vara svårt att veta vilken man ska välja i det stora utbudet av kurser… och om man ens behöver en kurs.

Behöver man verkligen en kurs om man har jobbat med sociala medier i några år?Ja, det kan behövas, tycker jag! Inte minst för att få inspiration och möta likasinnade. Men också för att det faktiskt finns saker att lära. ”Tänk så mycket det finns att lära sig!” som en kursdeltagare, en rutinerad digital kommunikatör, utbrast förvånat.

De flesta rutinerade kommunikatörer och social media managers som jag möter är ofta otroligt vassa på de tekniska funktionerna, t.ex vilka nya annonsformat som finns på Facebook, hur man livesänder, statistikfunktioner på Instagram, roliga grejer på Snapchat och så vidare. Vad som däremot kan saknas är kunskaper om vilka metoder man kan använda för att få till det strategiska tänket bakom kanalval och innehåll, struktur och effektiva arbetssätt.

Det är där jag vill att Kreafons kurser i sociala medier ska fylla en funktion. Med utbildningen Social Media Manager vill vi hjälpa redan erfarna och yrkesverksamma kommunikatörer och social media managers att bli ännu bättre. På så sätt vill vi hjälpa företag och organisationer att ta nästa steg i sociala medier istället för att harva vidare i gamla hjulspår.

Under årens lopp har vi förändrat och utvecklat våra kurser i sociala medier, gjort ständiga förbättringar. Nu i höst har vi gjort en relativt stor förändring vad gäller kursen Social Media Manager. Bland annat för att fokusera mer på det vi ser störst behov av: strategitänk och innehåll/content marketing, eller ännu mer specifikt innehållsstrategi.

Vi tror (vet) att de flesta som har jobbat med sociala medier har bra koll på kanalerna. Samtidigt vill vi förstås erbjuda en genomgång av sociala medier som Facebook, Twitter, Linkedin och Instagram för den som önskar. Lösningen blev en frivillig introduktionsdag dagen innan de ”riktiga” kursdagarna. Och för den som vill ha ännu mer detaljerad kunskap om olika sociala medier så håller vi särskilda kurser om t.ex Linkedin, Twitter och Instagram.

På utbildningen Social Media Managers vill vi fokusera på det vi tycker är absolut viktigast för dagens digitala kommunikatörer: strategi, helhetstänk och kompetent innehåll – och smarta arbetsmetoder. Kursinnehållet baseras bland annat på mina böcker Marknadsföring och kommunikation i sociala medier, Innehållsstrategi för sociala medier och Kommentarer i sociala medier – så bemöter du gnällspikar, troll och alla underbara kunder.

Letar man efter en billig kurs i sociala medier, så är Kreafons kurser inget alternativ. Om man däremot är kräsen och ambitiös – då vågar jag påstå att våra utbildningar i sociala medier är något för dig, och du får garanterat valuta för pengarna.

Jag hoppas vi ses redan nu i höst eller till våren! :)

Foto: Bildarkiv, Kreafon. Läs mer: Aktuellt kursprogram. Kursinformation sociala medier-kursen Social Media Manager.

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.