Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


arbetsgivarvarumärke & employer brandingföreläsning, kurs, utbildningsociala mediervarumärke & strategisk kommunikation

Kommunikatörer är bra. Alla tillsammans är bäst!

fredag, 22 september, 2017

forelasning_linkedin

workshop_arbetsgivarvarumarke

Employer branding, employee branding, arbetsgivarvarumärke… Kärt barn har många namn!

Häromdagen föreläste jag om Linkedin och arbetsgivarvarumärket. Därefter ägnades dagen åt en givande workshop. Alltid lika kul att träffa vetgiriga människor! Efter dagens slut hade flera nya linkedinprofiler skapats, och det ser jag som ett gott betyg :)

Som företag/organisation går det som bekant att ha en sida på Linkedin. Många har den i syfte att stärka sitt arbetsgivarvarumärke och i rekryteringssyfte (employer branding). Då finns det massor av smarta sätt att arbeta med t.ex storytelling och content marketing. Och så erbjuder Linkedin förstås olika sätt att rekryteringsannonsera.

Kort sagt så finns det flera vägar att gå vad gäller kommunikationsstrategier, men många företag/organisationer är generellt sett är lite dåliga på att ta tillvara på möjligheterna, skulle jag vilja säga. Ofta ”bara” för att man inte tagit sig/fått tid att tänka till.

Möjligheterna är många för företag, organisationer och kommunikatörer som vill vässa kommunikationen på Linkedin. Och det kan göra stor skillnad. Men!

Riktigt bra blir det när alla medarbetare, inte bara kommunikatörer och HR-avdelningen, är med på banan. När en ”vanlig” medarbetare skriver positivt om sina kolleger och sin arbetsplats får det en så mycket större effekt jämfört med en rekryteringsannons (employee branding). Varför? Jo, för att kommunikation från en människa uppfattas på ett helt annat vis, mer förtroendeingivande, än om samma ord skulle komma från ett företag.

Det finns många anledningar till varför medarbetare är relativt passiva på Linkedin och andra sociala medier. Men det finns också många möjligheter att få igång aktiviteten. Om det och mycket annat pratade jag om – och redan under dagen och dagen efter syntes en märkbar skillnad i aktivitet. Bra!

Kommunikatörer kan göra mycket, men tillsammans med övriga medarbetare kan det ske underverk :)

Nyfiken på arbetsgivarvarumärket kopplat till sociala medier? Missa inte kursen Arbetsgivarvarumärket & rekrytering i sociala medier – 10 oktober i Göteborg, 27 november i Stockholm.

Liten ordlista: Vad är employer branding? Employer branding handlar om hur ett företag eller en organisation uppfattas som arbetsgivare av potentiella, nuvarande och tidigare medarbetare. Det svenska ordet som brukar användas är ”arbetsgivarvarumärke”. Vad är employee branding? Employee branding avser det interna varumärkesarbetet och hur företagets anställda kan påverka associationerna till varumärket. Foto: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.