Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


guider & tipssociala medier

Appen Clips – enklare film och bildspel för sociala medier

torsdag, 9 november, 2017

app_film_video_bildspel

Filmklipp, video och rörlig media är det nya, inte minst för företag i sociala medier, menar många. Genom årens lopp har vi tipsat om foto- och filmrelaterade appar, till exempel här. Men utvecklingen går snabbt och det kommer ständigt nya :)

I filmklippet ovan* testar jag appen Apple Clips. Den appen kan underlätta vardagen för många marknadsförare och kommunikatörer som snabbt vill skapa rörlig media med enkla medel och liten budget. Det enda du behöver är en iPhone och skaparlust. Ett gäng stillbilder är inte heller fel – med Clips kan du enkelt skapa fina bildspel med bakgrundsmusik om du vill.

Extra coolt är Clips funktion för att texta din film. Bara prata, så kommer undertexter automatiskt! Dessa texter kan du dessutom enkelt redigera i efterhand. Praktiskt är också att filmklippen per automatik blir kvadratiska, perfekt för Instagram och Facebook.

Bara att sätta igång att skapa filmklipp, alltså! Till Instagram, Facebook eller någon annan digital kanal.

Foto: Kreafon. *Wordpress (vårt bloggverktyg) bråkade lite med mig, så kunde inte lägga in filmklippet här, men filmklippet i sin helhet hittar du här.

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.