Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


digital kommunikation & digital marknadsföringdigital kundservicekommunikation i offentlig sektorsociala medier

”Från grå och trist till personlig tonalitet som vågar sticka ut.”

fredag, 2 februari, 2018

Pernilla_630

Hej Pernilla!
Du är strateg för sociala medier på Västtrafik och medverkar på Kreafons kunskapsdag Attraktiv kommun.

Vad jobbar du med till vardags?
– Jag börjar mina dagar med att läsa mail på tåget in till jobbet. Vanligtvis är det ganska lugnt men det kan också ha hänt något, som större störningar i trafiken vi ska informera våra kunder om, eller kanske att vår betalapp Västtrafik To Go ligger nere.  När mailskörden är avklarad scrollar jag igenom våra flöden på de sociala plattformarna där vi finns: Facebook, Instagram, LinkedIn. Finns det någonting utöver det vanliga vi behöver agera på?

– Vi har en supergrym kundservice som sköter alla inkomna ärenden men ibland kommer händelser in via olika taggar som vårt verktyg inte stöder, så det är viktigt att ha koll och inte missa något. Jag har mycket möten och täta avstämningar med kundservice, för att se till att de har den informationen de behöver, men även möten med andra avdelningar för att plocka upp vad som händer i organisationen.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Att det alltid händer någonting! Att jobba med kollektivtrafik låter kanske tråkigt men det är ett ämne som verkligen engagerar många. Om något har hänt ute i trafiken eller om vi misslyckas med ett budskap får vi veta det snabbt och kan agera på det. Ibland är klimatet hårt i de sociala kanalerna, men det kan även vara väldigt roligt och varmt!

Vad pratar du om på kunskapsdagen?
– Jag ska berätta om Västtrafiks resa i sociala medier de senaste åren. Hur viktig en stark närvaro är och hur vi har gått från en grå, tråkig och lite försiktig myndighet till ett företag med personlig närvaro och en tonalitet som vågar sticka ut.

Mer information om kunskapsdagen Attraktiv kommun finns här »

 

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.