Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


digital kommunikation & digital marknadsföringkommunikation i offentlig sektorsociala medier

“Vi har lyft vår sida på Linkedin”

onsdag, 21 februari, 2018

kim_630

Hej Kim!
Du är kommunikationsstrateg på Partille kommun och medverkar på Kreafon kunskapsdag Attraktiv kommun.

Vad jobbar du med?
– Jag ansvarar främst för utbildningsförvaltningens externa kommunikation, men också för samordning av större kommunikationsprojekt i kommunen.

Dagarna kan fyllas med allt ifrån att uppdatera webbplatsen, skriva nyheter, utforma grafiskt material, underhålla våra sociala medie-kanaler eller lägga upp strategier kring hur vi ska kommunicera på bästa sätt för att uppnå de uppställda kommunikations- och förvaltningsmålen. Vanligtvis så ser jag till att på måndagar göra en planering så jag vet vad som ska prioriteras under veckan, men allt grundar sig alltid i min övergripande kommunikationsplan för året. Undantaget är när något uppstår där jag måste gå in som stöd i form av kriskommunikation.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Variationen mellan att tänka stort, långt och strategiskt och att operativt utföra det som leder fram till våra mål. Något som jag tror är en fördel med att arbeta i en förhållandevis liten kommun är att jag som kommunikatör ofta får vara med i hela processen, från idé till utvärdering. Sedan har jag ett helt fantastiskt gäng kollegor som inspirerar, stöttar och kommer med nya smarta idéer varje dag, det är värt otroligt mycket.

Du kommer att medverka i en paneldiskussion om innehåll i sociala medier. Vad kommer du att prata om?
– I Partille börjar vi få till en tydlig strategi kring vad som ska kommuniceras i vilken kanal. Något som vi har märkt är värdefullt är att definiera vilken publik vi riktar oss till i de olika kanalerna och sedan hålla oss till det. Ett exempel på detta är hur vi lyckats lyfta vår sida på Linkedin från ett sporadiskt och ganska tråkigt innehåll till att vara en sida med relevans och variation.

Mer information om kunskapsdagen Attraktiv kommun finns här »

Foto: Ylva Smedberg

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.