Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


affärsutveckling & verksamhetsutvecklingarbetsgivarvarumärke & employer brandingdigital kommunikation & digital marknadsföringforskning, undersökning, statistikkommunikation i offentlig sektorvarumärke & strategisk kommunikation

Ny rapport – digital kommunikation och varumärket i kommunen

tisdag, 3 april, 2018

attraktivkommun_rapport_2018

Nyligen släpptes Kreafons senaste rapport, Attraktiv kommun 2018.

Rapporten visar mycket intressant – inte minst för den som jobbar med kvalitet och utvecklingsfrågor i en kommun. Rapporten är också intressant för den som arbetar med kompetensförsörjning, hr, näringslivsfrågor och kommunikation.

Visste du till exempel att hela 92% av Sveriges kommuner har en övergripande facebooksida? 69% har en sida på Linkedin.

Det är relativt vanligt att kommuner arbetar med sitt varumärke (eller sitt förtroende/sin attraktionskraft, om man så vill). Men en av de stora utmaningarna är att få ihop kommunen som helhet. Kommunen är ju både en organisation (som ska serva invånarna), en plats (att besöka och att bo på) och en arbetsgivare (med behov av en väldigt många yrkeskategorier).

På varumärkesspråk brukar dessa tre delar kallas organisationsvarumärke, platsvarumärke och arbetsgivarvarumärke (ibland kallat employer branding).

Varumärkesutveckling, eller ”att stärka sitt varumärke”, betyder kort sagt för en kommun att arbeta för att få invånarnas förtroende, att sträva efter att vara en omtyckt plats att bo på, att få ett gott rykte som besöksmål och att vara en attraktiv arbetsgivare. Och för att nå dit krävs ett målinriktat arbete – inte bara en käck slogan, om nu någon trodde det ;)

Mer om detta, och lite till, i rapporten Attraktiv kommun 2018, som du hittar här.

Foto: Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.