Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


arbetsgivarvarumärke & employer brandingdigital kommunikation & digital marknadsföringföreläsning, kurs, utbildning

Konsten att bli en attraktiv arbetsgivare och stärka arbetsgivarvarumärket

måndag, 27 augusti, 2018

attraktivarbetsgivare

Skälig lön, säker arbetsmiljö och anställningstrygghet räcker oftast inte för att någon ska trivas på jobbet under lägre tid.

Forskning visar att det är helt andra faktorer som får människor att trivas på sina arbetsplatser och med sin arbetsgivare. Utvecklingsmöjligheter, schyssta kolleger, känslan av sammanhang och mening – och så vidare.

Den aspekt av varumärkesutveckling som handlar om att skapa attraktionskraft som arbetsgivare kallas arbetsgivarvarumärket eller employer branding. Det är högaktuellt för både företag och myndigheter. Särskilt inom vissa branscher och områden där konkurrensen är extra tuff.
När det gäller all slags varumärkesutveckling är det lätt att blanda ihop ”produkt” och ”varumärke”. Det händer även arbetsgivarvarumärket.

Många företag fokuserar för mycket på ”de faktiska produktfördelarna” i sitt arbetsgivarerbjudande (lön, arbetsmiljö etc) istället för de känslomässiga värdena. Därmed inte sagt att produktfördelarna är oviktiga. De är en förutsättning, men de räcker inte. Utan emotionella värden skapas inget starkt varumärke.

Så, hur utvecklar man då de känslomässiga delarna och stärker arbetsgivarvarumärket? Jo, med hjälp av en smart varumärkesplattform, genomtänkta strategier och kompetent kommunikation! (Och självklart en himla massa andra saker). Mer om detta på kursen Arbetsgivarvarumärket & rekrytering i sociala medier. Kursstarter både i Stockholm och Göteborg nu i höst. Läs mer här!

Foto: Bildarkiv, Kreafon

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.