Starkare varumärke och smart kommunikation i en digital värld


arbetsgivarvarumärke & employer brandingdigital kommunikation & digital marknadsföringföreläsning, kurs, utbildning

Arbetsgivarvarumärket – vem äger frågan?

tisdag, 11 september, 2018

arbetsgivarvarumarket

Det är inte bara ett alltför starkt ”produktfokus” som är en utmaning vad gäller arbetsgivarvarumärket.

En annan utmaning kopplad till arbetsgivarvarumärket är vem som äger frågan. Vilken avdelning ska ha hand om arbetsgivarvarumärket och företagets employer branding?

Är det HR? Kommunikation? Eller marknad? Det är ju marknadsavdelningen som utformar rekryteringsannonserna. Eller ska varje avdelning ansvara för sin del av arbetsgivarvarumärket? För vem kan bäst beskriva tjänsterna och har koll på läget, om inte varje avdelningschef? Inte helt lätt!

Som jag ser det bör både ledning, HR, kommunikatörer och marknadsavdelning vara delaktiga i arbetet med arbetsgivarvarumärket. Employer branding hör inte hemma enbart på en avdelning. Faktiskt berör det ju alla medarbetare. Alla medarbetare är ambassadörer, till exempel när de pratar om sin arbetsgivare med vänner och bekanta. Alla kan på sitt sätt bidra till att skapa attraktionskraft och ett gott rykte.

Hur man organiserar och strukturerar arbetet kring sitt arbetsgivarvarumärket är inte självklart. Men med samarbete mellan avdelningar så blir det så mycket bättre.

Detta pratar vi mer om på kursen Arbetsgivarvarumärket & rekrytering i sociala medier med kurstillfällen både i Stockholm och Göteborg nu i höst. Läs mer här! Och självklart kan vi hålla företagsutbildning/workshop på plats hos er. Kontakta Kreafon på info@kreafon.se eller 031-708 99 25 så berättar vi mer.

Läs mer: Tankar om HR och kommunikation. Foto: Bildarkiv, Kreafon.

RELATERAT INNEHÅLL


Comments are closed.

Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på denna bloggpost.

Kontakta Kreafon!

Är du intresserad av konsultation eller utbildning, eller vill veta mer om Kreafons tjänster och böcker? Slå en signal på 031-708 99 25, eller använd formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort. Behöver du support för t.ex Instagram och Facebook ber vi dig att kontakta dessa företag direkt. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge support i enskilda ärenden.